Evlerimizde Karantina Sürecinde Yapacaklarımız

Evlerimizde Karantina Sürecinde Yapacaklarımız

HABER TARİHİ: 18 Mart 2020
2584 Kişi okudu

 

 

 

 

 

 

MÜSLÜMAN TEDBİR ALIR, TEVEKKÜL EDER VE TAKDİRE BOYUN EĞER

“Andolsun ki sizleri biraz korku, biraz açlık, mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle imtihan edeceğiz. Sabredenleri müjdele!” (Bakara 155)

Allah c.c biz insanoğlunu deprem, hastalık, ailevi problemler gibi maddi ve manevi birçok konularda imtihan eder. Dünyanın yaratılmasının amacı ve bizlerin dünyaya geliş maksadı da budur. Çin’de başlayan ve tüm dünyaya yayılan korona hastalığı da bu imtihanlardan biridir. Allah Resulünün (s.a.v) “Allah, indirdiği her hastalığın muhakkak şifasını da vermiştir.” (Buhari Tıp, 1)  buyurduğu gibi, Allah c.c şifası olmayan hiçbir hastalık vermemiştir. Biz mümin kullarına düşen bu hastalığın ilacı bulunana kadar, hastalığa yakalanmamak için tedbir almaktır.Korona virüsü vb. hastalıkların çeşitli sebepleri vardır. Bu sebeplerden en önemlisi temizliğe dikkat etmemektir. İslam temizliğe büyük önem vermektedir. Bir müslüman olarak bizler bedenlerimize, kılık kıyafetimizin temizliğine, yiyeceklerimizin temiz ve güvenilir olmasına, evimizin, işyerimizin hijyenik bir ortam içinde olmasına ve çevremizin temizliğine gereken önemi vermek zorundayız. Bedenimiz, Rabbimizin bize emanetidir. Mümine düşen, sağlığına dikkat ederek bu emanete sahip çıkmak, onu korumak için gayret göstermektir.

Bu süreç içinde sağlık kurulları tarafından tavsiye edilen tedbirler basın yayın yoluyla yeterince anlatılmaktadır. Bu tedbirlere riayet etmek kesinlikle gereklidir.

KARANTİNA TEDBİRLERİ SÜRECİNDE EVLERİMİZDE YAPACAKLARIMIZ

Bu süreçte boşa çıkan vakitlerimizi fırsata çevirerek aşağıdaki tavsiyeler doğrultusunda zamanımızı

değerlendirmemiz gerekir;

1- Ailemizle ilgilenelim: Ayette buyrulduğu gibi; ‘’Kavminiz için Mısır’da evler hazırlayın ve evlerinizi namaz kılınacak yerler yapın, namazlarınızı da dosdoğru kılın.’’ (Yunus 87) evlerimizi kıblegah edinelim. Ailemizle bolca vakit geçirelim, hem fiili hem de kalbi yakınlık sağlayalım, onların İslami eksikliklerini tamamlamaya çalışalım, manevi ve ahlaki eğitimleri ile ilgilenelim. Ahirette şu ayetlerde belirtilenlerden olmayalım; ‘’Gerçekten zarar ve ziyana uğrayanlar, kıyamet günü hem kendilerini, hem de ailelerini hüsrana uğratanlardır. Dikkat edin, budur apaçık zarar ve ziyan’’. (Zümer 15)

2- Kendimizle ilgilenelim:  Kur’an-ı Kerim okuyalım Ezberlerimizi gözden geçirip eksiklerimizi tamamlamaya çalışalım.

3- İbadetlerimizde huşuyu artırmaya çalışalım, nafileleri ihmal etmeyelim.

4- Kendimizi geliştirebileceğimiz kitaplar okuyalım.

5- Tefekkür için vakit ayıralım, şu ana kadar işlediğimiz günahlar ve sevaplar açısından bir iç muhasebe yapalım.

6- Oruç tutalım. Mubarek üç aylar içindeyiz pazartesi ve perşembe oruçlarına özen gösterelim.

7- Zikir ve virdlerimizi artıralım. Şener Demir hocamızın Dua kitapçığı bu konuda baş ucu kitabımız olmalıdır.

8- Tevbe ve istiğfari sürekli yaparak alışkanlık haline getirelim.

9- Egzersizler (şınav ve mekik hareketi vb.) yapalım.   

 

 



ÜYE GİRİŞİ